Fotografie de produs – Geanta make-up artist

Salutare,

Revin cu un nou articol pe blog despre fotografie de produs si cum am realizat  fotografia de mai jos.Ideea mi-a venit intr-o zi cand prietena mea care este makeup artist ( ii puteti urmari activitatea pe facebook aici ) isi pregatea trusa pentru un client si in acest timp uitandu-ma la geanta mi-am imaginat o fotografie de produs a acesteia punand in evidenta textura tip piele si portiunile metalice cromate si cum as putea face acest lucru.

Zis si facut.Cand a terminat de machiat o clienta am pus stapanire pe geanta si a inceput distractia.

Ca un reminder, o fotografie de produs nu inseamna doar sa “arunci” cu lumina pe produsul respectiv si gata, am terminat.

Ca suport pentru geanta am folosit un trepied solid care avea o mica platforma ( aici aveti un astfel de suport ) in capat care sustinea fara probleme geanta respectiva ( acest lucru este util si in postprocesare pentru a decupa produsul respectiv ), pe care am asezat-o la unghi de aprox 45 de grade fata de aparat.Ca tot am spus de aparat, am folosit Nikon D7000 + obiectiv 50mm 1.8D.

Dupa ce am stabilit unghiul in care produsul este asezat am montat pe rand luminile. Am folosit 2 surse de lumina: Elinchrom RX400 si Elinchrom BRX500 si stripbox de 30×120 cm dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos.

fotografie de produs schema

 

Pentru a crea un gradient fin asupra texturii gentii, difuzia suplimentara pentru stripboxul din stanga a fost asezata tangent cu marginea acestuia.

In ceea ce priveste editarea, aceasta a fost una simpla ce a cuprins decuparea gentii cu ajutorul pen tool-ului, eliminarea aberatiilor cromatice oferite de “batranul” 50mm 1.8D, crearea umbrei, corectii privind culoarea plus claritate.

Mai jos va las cu 2 imagini before-after pentru a vedea diferentele.Am ales o editare cat mai naturala care sa arate caracteristicile produsului, pentru a-l scoate in evidenta asa cum este si in realitate.

Sper ca aceste informatii sa iti fie de folos si chiar te rog sa folosesti un produs pe care il ai in casa si sa realizezi o fotografie de produs urmand sfaturile primite si pune linkul in sectiunea de comentarii.

Urmatorul articol va fi cum sa fotografiem obiecte transparente cu ajutorul unei singure surse de lumina.

P.S: Ma poti ajuta cu un share pentru a afla si prietenii tai.

Cu multa stima,

Victor

Comments

comments